1-7 MAYIS BİLİŞİM HAFTASI KUTLU OLSUN

Ülkemizde Mayıs ayının ilk haftası Bilişim Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bilişim Nedir?
Bilişim; insan ve toplum yararına olan her türlü bilgi ve hesaplamanın bilgisayarlar ve benzeri elektronik aygıtlar aracılığıyla işlenmesi bilimidir. Bir başka deyişle bilişim; mevcut olan bilginin daha pratik hale gelmesini sağlamak amacı ile bilgisayarlar ve elektronik aletlerden yararlanmamıza imkan tanıyan teknikler bütünüdür.

Bilişim Haftası'nın Amacı Nedir?
Hayatımızın her alanına böylesine nüfuz eden bir teknolojinin hem yararı hem de zararı bulunmaktadır. Teknoloji sayesinde pek çok işimizi kolayca yapabiliyor ve zamandan tasarruf ediyoruz.Ancak kötü niyetli kişiler ya da zararlı yazılımlar internet, telefon, sms vb. aracılığı ile bilgi güvenliğini tehdit ediyor. İşte Bilişim Haftası,  bu gibi durumlarda farkındalığı artırmak, mevcut bilgilerimizi tazelemek ve bizi olası tehditlere karşı korumak için bilinçlendirme adına kutlanıyor.

Aşağıdaki linkte Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan  "Veli - ilkokul çocuklarımız için bilinçli internet kullanımı"  yer almaktadır.

meb_iys_dosyalar/06/15/331391/dosyalar/2024_05/02125110_13160721_iylkokul_veliy.pdf

02.05.2024 29