Fevzi Atlıoğlu kimdir

15.12.2012 12947

Okulumuzun kurucusu Fevzi Atlıoğlu 1904 yılında Ankara´da doğmuştur. Annesi Nesibe Hanım ve babası İsmail Hakkı Bey´in üç erkek ve bir kız evladından biridir. Evli ve bir kızı vardır. Babasını daha on yaşında kaybeden Fevzi Atlıoğlu Milli Mücadele şartlarında tahsilini tamamlama olanağı bulamamıştır. Ömrünü ticaret yapmakla sürdüren Atlıoğlu okumayı ve okuyanları çok sevmiş, okumaya karşı olan büyük aşkını 1960 yılında Fevzi Atlıoğlu İlkokulu´nu 1969 yılında da Atlıoğlu İlkokulu´nu yaptırarak tamamlamıştır. Bu eserlerin yapımında sayın eşi Nimet Hanım anlayışla kendisini desteklemiştir. Okullarına yapabildiği kadar olanak sağlamıştır. Bu arzu ve gayretlerinin meyvelerini toplamaktan büyük haz duyduğunu söyleyerek 22 Ocak 1971´ de Ankara´da vefat etmiştir.